Bloemkool bladeren soep (recept)

bloemkool bladeren recept

Kan je bloemkoolbladeren eten? En of je bloemkool bladeren kan eten, en vergeet ook de stronk niet!

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel nooit meer iets van de bloemkool weggooit want dat is echt niet nodig. De bladeren en de stam doen niet onder voor bloemkoolroosjes én zitten ook nog eens vol voedingsstoffen, meer nog dan in de bloemkool zelf.

Het gebruik van het hele product is duurzamer en goedkoper. Win-win!

Bloemkoolbladeren recept

Onderstaande recept voor bloemkoolbladeren soep is ruim voldoende voor 2 personen mits je een normaal formaat bloemkool hebt gekocht.

Ingrediënten
olijfolie
rode ui
2 teentjes knoflook
groentebouillon blokje
bladeren van 1 bloemkool
stronk van 1 bloemkool
1 eetlepel kerriepoeder (ja, 1 eetlepel, dus geen theelepel!)
200 ml kokosmelk
500 ml water
parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding
Snipper de rode ui en was de bloemkoolbladeren en de stronk grondig. Snijd de bladeren en stronk in kleine stukjes. Pers de knoflookteentjes of snijd ook deze in kleine stukjes.

Verhit ongeveer 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de bloemkool bladeren en stronk toe samen met 1 eetlepel kerriepoeder. Verdeel de kerriepoeder en ‘wok’ het geheel zo’n 5 minuten.

Maak ondertussen de bouillon klaar: 1 groentebouillon blokjes met 500 ml water. Nadat de 5 minuten verstreken zijn voeg je de bouillon toe aan de pan. Laat het geheel zo’n 10-15 minuten zachtjes koken totdat de bloemkool bladeren en stronk zacht genoeg zijn om te mixen.

Zet het gas of de kookplaat uit en gebruik een staafmixer om het geheel tot een zo glad mogelijke puree te mixen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer deze goed door de soep.

Ik had nog wat parmezaanse kaas in de koelkast liggen dus dat heb ik eroverheen gestrooid, maar ook zonder parmezaanse kaas heb je een heerlijke en gezonde soep van etenswaren die je normaal in de prullenbak zou gooien.