Geen categorie

Squat proof legging

squat proof legging

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het onlangs – vrijdag 27 november – Black Friday was. Er waren weinig merken die niet aan de gekte (ja, zo kan je het wel noemen) meededen. Een van mijn vriendinnen appte: ‘Oehh ik heb mijn Black Friday Gymshark bestelling binnen’, waarop ik antwoordde ‘Gymshark?’. Haar reactie: ‘Squat proof legging’. 

Ik sport regelmatig (kick boksen, body shape en sindskort ook jump fitness) en ik moet zeggen dat er bijna geen les voorbij gaat waarbij ik achter iemand sta met een doorschijnende legging. Best gênant, maar ook weer niet, alle leggings schijnen toch door? Ik heb bij mijn sport leggings nooit gecheckt of ze squat proof zijn, kleine kans.. 

Wat is een squat proof legging?

Squat proof leggings zijn leggings die niet doorschijnend worden als ze worden uitgerekt.

Bijvoorbeeld tijdens squats, lunges, downward facing dog (een yoga pose) en andere bewegingen waardoor de stof om je billen uitrekt.

Deze categorie is snel gegroeid, grotendeels vanwege het feit dat de transparantie van leggings als een echt probleem wordt gezien door sportschoolbezoekers. Uit een enquête van Shape Magazine bleek zelfs dat een meerderheid van de ondervraagde personal trainers “onbewust transparante leggings” ook als een probleem beschouwen.

Tijd voor iets meer onderzoek naar deze trend. Want eigenlijk is het natuurlijk helemaal niet nodig om in een doorschijnende legging te sporten. Waarom zouden we? Sinds augustus 2020 in Amerika 70% meer gezocht wordt op squat proof legging. Best wel gek als je het mij vraagt, want waarom is het opeens zo’n hype als we al jaren sporten? Beats me. In Nederland werd er voor het eerst interesse getoond in de zomer van 2017, toen een tijdje niet en nu lijkt het een trend te zijn die voorlopig niet meer weggaat en waarschijnlijk zelfs de nieuwe standaard wordt. 

Squat proof legging kopen

Inmiddels verkopen diverse merken squat proof leggings, waaronder Lululemon, Gymshark, Aoxjox, Yogipace, Joylab en Peloton Apparel. Mocht je interesse hebben 🙂